Koninginneweg 125

Luxueuze en hoogwaardig gerenoveerde benedenwoning van ca. 121 m2 met een geweldige tuin op het zuiden, temidden in een bruisend gedeelte van Amsterdam Oud Zuid!

Bij de renovatie van deze woning is veel aandacht uit gegaan naar de details en afwerking. Door het gehele appartement ligt een eikenhouten vloer in een Hongaarse punt en zijn er Maretti spots aanwezig. Verder is er gekozen voor een zeer efficiënte indeling waarbij beide slaapkamers over een eigen badkamer beschikken.

Indeling
Entree, u komt binnen op de bel-etage. Direct in het oog springen de hoge plafonds (ca. 3,24 meter) en de hoge stalen taatsdeuren. Het woongedeelte is op een speelse wijze ingedeeld en aan de voorzijde is het zitgedeelte gecreëerd. Vanwege de hogere ligging heeft dit een heerlijk knus gevoel. Bijkomend voordeel is ook dat u een beter uitzicht heeft de straat in.
In het midden van het woongedeelte is de keuken gerealiseerd. De keuken bestaat uit een wandgedeelte en een kookeiland. Natuurlijk is deze voorzien van allerlei inbouwapparatuur zoals bijvoorbeeld in inductiekookplaat, koelkast, vriezer, wijnklimaatkast en Quooker. Het bargedeelte nodigt bovendien uit tot het entertainen van uw gasten terwijl er wordt gekookt. Een leuk element is tevens de bakstenen muur tussen het zitgedeelte en de keuken. Dit is bij uitstek geschikt voor een intieme zithoek. Het eetgedeelte is direct aan de tuin gelegen en middels openslaande deuren stapt u zo direct naar buiten. Desgewenst is het ook mogelijk om het eetgedeelte in het midden van de woning te plaatsen.
De ruime tuin van ca. 50 m2 is fraai aangelegd en geniet een zuid ligging. Ook is er een terrasgedeelte gecreëerd. De schuttingen zijn bovendien voorzien van verlichting wat ook ’s avonds een echte sfeermaker is.
De master bedroom is gelegen aan de voorzijde van de woning. Dit is echt een apart gedeelte van het huis en voelt daarom ook als een privé domein. Bijzonder is de opstelling van het wasmeubel, deze heeft een hotel-achtige uitstraling. Ook de en-suite badkamer doet denken aan een soort van eigen spa waar u zich heerlijk terug kan trekken na een drukke dag.
De tweede slaapkamer is gelegen aan de achterzijde van de woning en beschikt over een eigen badkamer met inloopdouche en wastafel. In de hal zijn nog een separaat toilet en een speciale kast voor uw wasmachine en droger.

De Koninginneweg
De straat werd in 1888 vernoemd naar koningin Emma, de tweede echtgenote van koning Willem III, die vlak voor de dood van Willem in 1890 de koninklijke taken overnam tot 1898 als regentes voor hun nog minderjarige dochter, Wilhelmina. De straat lag toen nog in de gemeente Nieuwer-Amstel. Na de annexatie van dit deel van Nieuwer-Amstel in 1896 behield de straat zijn naam.

Kortom, een heerlijke benedenwoning met een tuin op het zuiden! U hoeft alleen u spullen mee te nemen en dan kan u direct beginnen met genieten.