lairessestraat

Luxueus en hoogwaardig gerenoveerd appartement van ca. 103 m2 met 2 slaapkamers en 2 spectaculaire terrassen (totaal ca. 83 m2) op een top locatie in Amsterdam Oud Zuid!

Deze woning maakt onderdeel uit van een renovatieproject van in totaal 3 woningen. Ieder appartement is uniek en biedt voor ieder wat wils. Bijzonder aan deze woningen is de breedte (ca. 7,5 meter) in combinatie met de hoge plafonds (ca. 3 meter). Dit maakt dat de appartementen een haast on-Amsterdams, maar ó zo royaal gevoel geven. De enorme raampartijen zorgen voor een overdaad aan licht aan zowel de voor- als achterzijde.
Bij de renovatie is veel aandacht uit gegaan naar de details en afwerking. In alle appartementen ligt een eikenhouten vloer in een Hongaarse punt gelegd en zijn er Maretti spots aanwezig. Ook is er vloerverwarming welke per vertrek geregeld kan worden. Daarnaast zijn de indelingen van de appartementen zeer efficiënt.

Indeling
Entree, via het zeer decoratieve en ook totaal gerenoveerde trappenhuis komt u bij uw voordeur op de 3e verdieping. Hier is direct uw eigen hal voor o.a. het ophangen van jassen. De woonkamer bevindt zich op de 4e verdieping en direct in het oog springt de enorme glazen pui welke met 1 van de terrassen is verbonden. Deze verbinding maakt dat u het terras daadwerkelijk als verlengstuk van uw woonkamer zal gaan gebruiken. Zo is het mogelijk om ook hier een eettafel te plaatsen in combinatie met een lounge gedeelte.
De woonkamer bestrijkt de gehele breedte en geniet een erg veel lichtinval. De kamer is opgedeeld in een zitgedeelte en een eetgedeelte. De zitopstelling nodigt uit om bij de grote gashaard te gaan zitten. Er zijn meerdere opstellingen mogelijk om hier uw eigen draai aan te geven. Het eetgedeelte is zeer ruim van opzet en hier kan u dan ook een royale eettafel plaatsen. Een leuk detail is het uitzicht vanuit de woonkamer. Zo kunt u vele landmarks waaronder de Westertoren zien terwijl u op uw bank zit in Amsterdam Oud Zuid! De keuken is tevens gemaakt om aan te leven. Het grote kookeiland biedt niet alleen erg veel bergruimte maar heeft ook een bargedeelte. Verder is de keuken voorzien van allerlei inbouwapparatuur zoals bijvoorbeeld een grote oven, combi-magnetron, Quooker, inductiekookplaat, koelkast en wijnklimaatkast. Het 6 cm dikke werkblad draagt bij aan de luxueuze en eigentijdse uitstraling van de woning.
De beide slaapkamers zijn gesitueerd aan de voorzijde van het appartement. De master bedroom geniet een enorme plafondhoogte vanwege de opengewerkte nokconstructie van het pand. Ook zijn hier elektrische Velux ramen geplaatst voor extra lichtinval. De 2e slaapkamer is tevens goed van formaat. De badkamer is voorzien van een inloopdouche, vrijstaand ligbad en een massief eikenhouten meubel met solid surface waskommen. Alle kranen zijn uitgevoerd in messing en de douchekop meet een diameter van 30 cm. In de hal is een apart toilet en ook is er een kast voor wasmachine en droger gecreëerd.
Middels de open eikenhouten trap heeft u toegang tot het dakterras. Deze is werkelijk uniek in zijn formaat (ca. 59 m2) en biedt dan ook enorm veel mogelijkheden. Bovendien zijn er reeds aansluitingen voor water en elektriciteit aanwezig. Natuurlijk is het uitzicht ook vanaf dit dakterras fenomenaal te noemen. U wilt nooit meer anders!

Omgeving
Het appartement ligt in de Concertgebouwbuurt, één van de meest gewilde buurten van Amsterdam. Het Concertgebouw, Museumplein, Stedelijk- Van Gogh- en Rijksmuseum liggen hier om de hoek, maar ook de geliefde P.C. Hooftstraat, Cornelis Schuytstraat en niet te vergeten het Vondelpark liggen hier op enkele wandelminuten verwijdert. De buurt zelf is rijkelijk voorzien van terrassen, lunch cafés en restaurants. Alle voorzieningen zoals goed aangeschreven scholen en openbaar vervoer (diverse tramlijnen en busverbindingen) bevinden zich op loopafstand van de woning. In de Lairessestraat zelf is geen actieve tramlijn meer aanwezig sinds de aanleg van de Noord-Zuid lijn.