Lomanstraat

Luxueus en hoogwaardig gerenoveerd appartement van ca. 71 m2 met 2 slaapkamers en een zeer zonnig balkon van ca. 4 m2, op een top locatie in Amsterdam Oud Zuid!

Deze woning maakt onderdeel uit van het zeer smaakvolle vernieuwbouwproject ‘de Platanen’. Het betreft een project van in totaal 8 woningen met wisselende afmetingen tussen de 37 en 77 m2. Ieder appartement is uniek van soort en biedt voor ieder wat wils. Bijzonder aan het project is het behoud van het oorspronkelijke karakter uit 1913, dit terwijl het toch hedendaagse appartementen zijn geworden. De indelingen zijn bovendien zeer efficient te noemen. De enorme raampartijen zorgen voor een overdaad aan licht aan zowel de voor- als achterzijde.
Bij de renovatie is veel aandacht uit gegaan naar de details en afwerking. In alle appartementen ligt een eikenhouten vloer in een visgraat motief gelegd en zijn er inbouwspots aanwezig. Ook is er vloerverwarming met verschillende zones. Bijzonder zijn de gekozen kleuren en de gebruikte materialen, alles is zorgvuldig op elkaar afgestemd. De woningen zijn niet alleen intern gerenoveerd, maar ook het gehele pand is grondig aangepakt. Van de fundering tot het dak en al het tussenliggende is vernieuwd en gemoderniseerd.

Indeling
Entree, via het nieuw gerenoveerde trappenhuis komt u op de 1e verdieping wat feitelijk de bel-etage is. U komt binnen in de ruime hal welke toegang geeft tot alle vertrekken. De woonkamer is aan de achterzijde van het pand gelegen en heeft middels een schuifpui direct toegang tot het balkon. Zeker op mooie dagen zal de grote schuifpui voornamelijk open staan en zullen beiden feitelijk als één geheel aanvoelen. De zonnige ligging op het zuiden maakt dat u extra vaak gebruik zal maken van het balkon. De zitopstelling nodigt uit om lekker te ontspannen terwijl u zicht heeft op uw eigen groene tuin. Er zijn meerdere opstellingen mogelijk om hier uw eigen draai aan te geven. Het eetgedeelte biedt plaats voor een ruime eettafel. De keuken is zeer functioneel ingedeeld en biedt veel opbergmogelijkheden. Verder is de keuken voorzien van allerlei inbouwapparatuur zoals bijvoorbeeld een Quooker, inductiekookplaat, combi-magnetron, koelkast en vriezer van Bosch. Het dikke werkblad draagt bij aan de luxueuze en eigentijdse uitstraling van de woning. De groten stalen deur met glas tussen de woonkamer en de hal accentueert de hoogte van de plafonds nog eens extra.
De slaapkamers zijn verdeeld over zowel de voor- als achterzijde van het appartement en zijn goed van formaat. Beide slaapkamers bieden de mogelijkheid om grote kledingkasten te plaatsen. De badkamer is gelegen in het midden van de woning en voorzien van een inloopdouche en een massief eikenhouten meubel met solid surface waskommen. Alle kranen zijn uitgevoerd in geborsteld RVS en in de douche is een nis gecreëerd.
In de hal is een apart toilet en ook is er een kast voor wasmachine en droger gecreëerd waar u tevens ook een jassen garderobe kan hebben. Een leuke extra feature is de aparte ruimte boven de algemene ingang van het pand. De oude glas-in-lood ramen zijn behouden gebleven en hier is een ruimte gecreëerd die dienst kan doen als bijvoorbeeld een thuiswerkplek.

Omgeving
Het project is gelegen op een toplocatie in een rustig gedeelte van Oud Zuid, op loopafstand van het Vondelpark. De Lomanstraat is een gracieuze, brede lommerrijke straat met prachtige platanen en veel parkeergelegenheid. Het zijn deze platanen die de straat haar unieke uitstraling geven. Strikt genomen is hier dan ook geen sprake van een straat, maar zou het eigenlijk een laan genoemd dienen te worden. Tevens is de Lomanstraat één van de meest gefotografeerde straten van Amsterdam.
In de directe omgeving zijn tal van leuke winkeltjes, cafés en restaurants, om de hoek aan de Amstelveenseweg enerzijds of de Cornelis Schuytstraat anderzijds. Voorzieningen zoals scholen (International British School) en sportfaciliteiten bevinden zich in de nabije omgeving van de woningen en ook culturele uitgaansgelegenheden zoals het Rijksmuseum en het Concertgebouw. Faciliteiten zoals openbaar vervoer (o.a. Haarlemmermeerstation) bevinden zich op loopafstand van het project. Tevens is er een goede verbinding naar Ringweg A-10.