Spinozastraat (2)

Luxueus en hoogwaardig gerenoveerd appartement van ca. 54 m2 met spectaculaire balkenconstructie, op een top locatie aan de rand van het centrum van Amsterdam!

Deze woning maakt onderdeel uit van een renovatieproject van in totaal 3 woningen. Ieder appartement is uniek van soort en biedt voor ieder wat wils. Bijzonder aan deze woningen is het behoud van het oorspronkelijke karakter, dit terwijl het toch hedendaagse appartementen zijn geworden. De indelingen zijn bovendien zeer efficiënt te noemen. De enorme raampartijen zorgen voor een overdaad aan licht aan zowel de voor- als achterzijde.
Bij de renovatie is veel aandacht uit gegaan naar de details en afwerking. In alle appartementen ligt een eikenhouten vloer in een visgraat motief gelegd en zijn er inbouwspots met dimmers aanwezig. Ook is zijn alle vloeren en plafonds extra geïsoleerd en beschikken de appartementen over vloerverwarming.

Indeling
Entree, via het nieuw gerenoveerde trappenhuis komt u bij de voordeur op de 3e verdieping. U komt binnen in de hal waar u een kast heeft voor bijvoorbeeld jassen of schoenen. Wanneer u de trap op loopt naar de 4e verdieping dan zal u direct onder de indruk zijn van de ruimte. De aanwezige balken bepalen het karakter van het appartement en zijn een herinnering aan de historie van het pand. De aanwezige ramen zorgen niet alleen voor voldoende lichtinval, maar bevorderen ook de interactie met de buitenwereld.
De kamer is opgedeeld in een zitgedeelte en een eetgedeelte. De zitopstelling nodigt uit om op de bank onderuit te zakken terwijl u zich kan verwonderen over de ingenieuze constuctie van het dak. Het eetgedeelte biedt plaats voor een ruime eettafel. De keuken is gemaakt om aan te leven en bovendien een echte eye-catcher qua materialen. Verder is de keuken voorzien van allerlei inbouwapparatuur zoals bijvoorbeeld een Siemens combi-magnetron, oven, inductiekookplaat, koelkast, vriezer, wijnklimaatkast en natuurlijk een Quooker. Het Dekton werkblad draagt bij aan de luxueuze en eigentijdse uitstraling van de woning. Tijdens het koken heeft u via de Velux dakramen uitzicht op o.a. de Amstel en het Amstelhotel.
De slaapkamer is gesitueerd aan de achterzijde van het appartement en ruim van formaat. Aan beide zijden van het bed zijn nissen gecreëerd en ook zijn er reeds leeslampjes aanwezig. De badkamer is voorzien van een inloopdouche en een marmeren wastafel van Piet Boon. Alle kranen zijn uitgevoerd in koperkleur en een glazen deur zal nog worden geplaatst. Uw wasmachine kan u uit het zicht plaatsen in het op maat gemaakte meubel.
In de hal is een apart toilet aanwezig.

Omgeving
De Spinozastraat is daadwerkelijk een verborgen juweel in het centrum van de stad te noemen. De straat kenmerkt zich door de grote rust, de hoeveelheid groen en de ligging aan het water. Het is met de auto slechts mogelijk om vanaf 1 zijde de straat in te rijden en u heeft dan ook geen doorgaand verkeer voor de deur. De brede groenstrook is niet alleen mooi om te aanschouwen, maar biedt ook ruimte voor ontspanning en er is een speeltuintje aanwezig. Alle panden in de straat zijn van vergelijkbare bouwjaren en u heeft hier dan ook het idee terug te gaan in de tijd.
De Spinozastraat ligt in de Weesperbuurt. Deze buurt is rijkelijk voorzien van vele horecagelegenheden. In de directe woonomgeving vind je Artis, Hortus Botanicus, het Waterlooplein, Stopera en de oude Diamantbeurs ligt om de hoek. Het openbaar vervoer bevindt zich bij het Weesperplein en via de Wibautstraat bent binnen enkele minuten de stad uit per auto.