Tilanusstraat

Luxueus en hoogwaardig gerenoveerd appartement van ca. 64 m2 met 2 slaapkamers en balkon, op een top locatie in Amsterdam Oost!

Deze woning maakt onderdeel uit van een renovatieproject van in totaal 3 woningen. Ieder appartement is uniek en biedt voor ieder wat wils. De enorme raampartijen zorgen voor een overdaad aan licht aan zowel de voor- als achterzijde.
Bij de renovatie is veel aandacht uit gegaan naar de details en afwerking. In alle appartementen ligt een eikenhouten lamel parket vloer en zijn er trimless inbouw spots aanwezig met dimmers. De hardhouten kozijnen zijn voorzien van dubbel glas en de hoge plinten in de appartementen geven het een luxueus gevoel. Daarnaast zijn de indelingen van de appartementen zeer efficiënt.

Indeling
Via het gerenoveerde trappenhuis arriveert u in het lichte appartement op de derde etage. Bij binnenkomst in de hal valt direct op hoeveel natuurlijke daglicht de woning geniet. De woonkamer bevindt zich aan de voorzijde van het appartement en bestrijkt de gehele breedte. De gehele woning is voorzien van inbouwspots en hoge plinten. De grote raampartijen aan de voorkant zorgen niet alleen voor heel veel licht, maar bieden tevens uitzicht op de klassieke panden die de Tilanusstraat rijk is. Kenmerkend is het monumentale pand van de voormalige rijksschool voor voedvrouwen aan de overzijde van de straat. Grote openslaande deuren geven toegang tot het Franse balkon welke op het zuiden is gelegen. De moderne keuken keuken beschikt over een kookeiland en bargedeelte. De keuken is voorzien van composiet aanrechtblad en ingebouwde apparatuur zoals inductiekookplaat, combimagnetron, koelkast, vriezer en vaatwasser van merken zoals bijvoorbeeld Siemens. De indeling van de woonkamer is dusdanig dat u de mogelijkheid heeft om uw eigen opstelling te bepalen.
Aan de achterzijde van het appartement bevinden zich twee royale slaapkamers, waarvan één direct toegang biedt tot het balkon. Beide slaapkamers bieden genoeg ruimte om een ruime kledingkast te plaatsen. Charmante details in de slaapkamers zijn de ingebouwde wandspots naast de bedden. De badkamer bevindt zich in het midden van de woning. Deze ruime badkamer is voorzien van inloopdouche, dubbele wastafel en ligbad.
In de hal is een separaat toilet en een kast voor wasmachine en droger.

Omgeving
De Tilanusstraat is een brede kindvriendelijke straat met bomen vlakbij het prachtige en vernieuwde Oosterpark. Een populaire woonlocatie met in de directe omgeving talloze leuke barretjes, koffietentjes en restaurants. Denk hierbij aan Coffee Bru, Bar Bukowski, Eddy Spaghetti of Restaurant C en De Ysbreeker. Daarbij ligt het appartement op loopafstand van diverse kinderdagverblijven, basisscholen en ook de gemêleerde winkelstraat de Eerste Oosterparkstraat. Het bruisende Beukenplein en ook de gezellige Pijp zijn op korte afstand.
Goed bereikbaar middels het openbaar vervoer via het Amstelstation en metrostation Wibautstraat. Gunstig gelegen ten opzichte van de uitvalswegen A1, A2 en A10 via de Wibautstraat/S112.

Tilanusstraat
Christiaan Bernhard Tilanus was gedurende een aantal jaren voorzitter van het Genootschap tot bevordering der Genees -en Heelkunde en richtte de eerste polikliniek voor ooglijders op in 1853; mede door zijn inspanningen kwam de Rijkskweekschool voor vroedvrouwen tot stand.

Bijzonderheden:
– woonoppervlakte ca. 64 m2
– eigen grond
– gerenoveerd appartement
– 2 slaapkamers
– 2 balkons
– dubbel glas
– servicekosten dienen nog vastgesteld te worden